Swiss Concept診所,西班牙 / Francesc Rifé Studio

設計靈感源于東方美學和冥想概念

項目標簽

類型:
材料:

感谢 Francesc Rifé Studio 对gooood的分享 。更多关于他们:Francesc Rifé Studio on gooood.
Appreciation towards Francesc Rifé Studio for providing the following description:

Swiss Concept是一所面部外科和牙科诊所,其设计灵感源于东方美学和冥想概念,旨在营造柔和而平静的氛围。深层的意蕴通过极简的方式呈现出来:浅色木材为空间赋予了沉静之感,半透明的玻璃则能够捕捉光线的情绪。

Mainly inspired by Eastern aesthetic and meditation, this facial surgery and dental clinic was conceived following notions of lightness and calm. A deep approach which has been achieved through very simple means: light wood to give the space a sense of calm, as well as translucent glass to capture the emotion of light.

▼项目概览,overview

▼浅色木材为空间赋予沉静之感, light wood to give the space a sense of calm

▼半透明的玻璃捕捉光线的情绪,translucent glass to capture the emotion of light

▼走廊,corridor

设计的一个特点体现在治疗室对面的等候区域:大尺寸的长椅沿着室内立面延伸,每个座位区都以滑动隔板作为框架,它们以屏墙的形式覆盖在窗户上,使进入室内的光线变得更加柔和。除此之外,每个私人房间内部均设有一个供患者等候的长椅。

The design is marked by an atypical waiting area placed facing the treatment rooms, in which a large bench runs longitudinally the interior facade. Each of the seating areas is framed with a composition of sliding panels that run as screens over windows to bring light inside in a soft way. Also in the privacy of each room there is a patient waiting bench.

▼等候区域,waiting area

▼滑动隔板使进入室内的光线变得更加柔和,the sliding panels run as screens over windows to bring light inside in a soft way

▼柔和而平静的氛围,a space of lightness and calm

▼等候区细部,detailed views

白蜡木元素从入口处开始贯穿了整个空间。接待台的绿色背景墙进一步柔化了室内空间,同时展现出欢迎的氛围。从背面照亮的光学玻璃和白色墙面共同构成了一个半透明的中央核心筒,并将治疗室包含在内。分布在每个治疗室两侧的出入口为整个诊所提供了循环的交通路线,方便了医生和患者的行动。

At the entrance, the ash wood narrative begins and it is used throughout the entire project. As a counter background, a green painted wall further softens the interior and welcomes the clients. Panels of backlit optical glass and white walls create a translucent central core which hides the treatment rooms. The layout of doors on both sides of each room allows a circular route around the floor plan, facilitating a continuous flow of doctors and patients.

▼接待台的绿色背景墙进一步柔化了室内空间,a green painted wall further softens the interior and welcomes the clients

▼接待区细部,detailed view

▼治疗室内部,treatment room interior view

▼治疗室内部等候区,waiting area in the treatment room

实验室、消毒室、储物柜、洗手间和诊室围绕着核心筒分布,白色的墙面为每个空间赋予了独立而安静的氛围。贯穿整个项目的简洁线条在黄铜细部(用于置物架和门把手等处)的点缀下变得更加丰富。

Laboratory, sterilisation, storage cabinet, bathrooms, and consultation room line around the perimeter of the clinic and are treated as independent and quiet areas using white surfaces. The simplicity of lines of the entire project is enriched through details made in sulfurised brass applied both on the shelves and on the long door handles, all designed by the studio for this project.

▼走廊,corridor

▼灯光细部,lighting detail

▼建筑外观,exterior view

▼平面图,plan

Photos: David Zarzoso www.davidzarzoso.com
Client: Swiss Concept

www.clinicaswissconcept.es

More:Francesc Rifé Studio。更多关于他们:Francesc Rifé Studio on gooood.

發表評論

隨機推薦工作 所有工作 ?

上海时时彩遗漏分析