麥考瑞大學科學與工程學院大樓改造,澳大利亞 / NBRS ARCHITECTURE

同時滿足個人研究和集體協作學習的需求

項目標簽

設計公司:
類型:
材料:

非常感谢 NBRS ARCHITECTURE 予gooood分享以下内容。更多关于:NBRS ARCHITECTURE on gooood
Appreciation towards NBRS ARCHITECTURE for providing the following description:

NBRS建筑事务所对麦考瑞大学历史最悠久的建筑之一——科学与工程学院的Mitchell大楼进行了改造。该项目为专业人员提供了新型的工作空间,同时满足了个人研究和集体协作学习的需求。

NBRS ARCHITECTURE has transformed one of the oldest structures on Macquarie University’s campus – the Faculty of Science and Engineering’s Mitchell building. The project implements a new style of working space for academics that has the dual function of providing areas for individual research, as well as promoting collective and collaborative learning.

▼大楼外观,exterior view

 

设计概述 | The Brief

本次改造旨在创造一个节能且高效的现代化工作环境,能够在鼓励协作的同时尊重既有建筑在历史、社会和美学上的价值。

The vision for the refurbishment was to create an energy and space efficient contemporary workspace that encourages collaboration whilst respecting the historical, social and aesthetic significance of the building.

▼入口立面,entrance facade

通过重新为建筑肌理赋予活力,项目团队对建筑的外观进行了优化,改善了其在街道上的形象,从而强调了进入大学主庭院时的感官体验。

By revitalising the existing fabric NBRS enhanced the appearance of the building, improved street presence and created a sense of arrival to the University’s main courtyard.

▼校园中的新形象,a new presence in the campus

3层高的新中庭明亮而通透,为8层高的Mitchell大楼(E7A)和旁边的E7B楼提供了物理上的连接。咖啡厅为中庭赋予了活跃氛围,也为个人研究、促进交流和协作提供了空间。屋顶在经过改造之后提供了额外的多功能研讨空间。

A new bright and airy 3 storey glazed atrium provides a physical link between the 8 storey Mitchell (E7A) building and the adjacent E7B. The atrium is activated with a café and provides space for individual research as well as promoting the chance encounter and collaborative learning. The development of the rooftop also provides a multi-functional seminar space.

▼中庭空间,atrium

▼对旧立面的保留显著降低了碳排放量,retention of the existing façade significantly reduced carbon impact

 

可持续特征 | Sustainability Features

为了响应麦考瑞大学的“一个星球”减排计划,该项目将可持续性作为一个关键性的目标。对旧立面的保留显著降低了碳排放量;高性能的玻璃则减少了太阳热能的获取;整个建筑还最大程度地实现了自然通风。

To help support the University’s One Planet ecological footprint target, sustainability was key to the project. Retention of the existing façade significantly reduced carbon impact, high performance glazing has reduced solar heat gain and the use of natural ventilation has been maximised throughout.

▼电梯厅,elevator hall

▼楼梯间,stair well

NBRS建筑事务所的设计总监Andrew Duffin表示:“Mitchell大楼的更新和空间升级是一个完美的改造而非重建案例。通过释放建筑既有的潜力,我们为新一代的学者提供了更加可持续、舒适且高效的工作环境。”

Andrew Duffin, Design Director at NBRS said: “The renewal and space upgrade of the Mitchell building is a perfect example of the benefits of retrofitting rather than rebuilding. By unlocking the potential of the existing building, we have provided a more sustainable, comfortable and productive workspace for the next generation of academics.”

▼办公空间,workplace

“我们很荣幸能够帮助麦考瑞大学实现创建活跃的可持续校园的目标,从而为学生和教职人员的学术追求提供有力的支持。”

“We are proud to have assisted the University with their goal of creating a vibrant and sustainable campus that supports the academic pursuits of its students and staff.”

▼夜间概览,exterior view by night

Project size: 7500 m2
Completion date: 2017
Project team: NBRS ARCHITECTURE

More: NBRS ARCHITECTURE。更多关于:NBRS ARCHITECTURE on gooood

發表評論

隨機推薦工作 所有工作 ?

上海时时彩遗漏分析